Eesti Kelnerite ja Ettekandjate Liit (EKEL), Sihtasutus Innove ning Profexpo OÜ kutsuvad Eesti kelnereid ja ettekandjaid osalema võistlusel „Noor teenindaja 2012“. Võistluse eesmärk on arendada ning edasi viia kelneri ja ettekandja eriala, näidata oma kutseoskusi, pakkuda huvitavat võistluskogemust.
Võistlusele kandideerimise tähtaeg oli 8. oktoober. Võistlus toimub 25. ja 26. oktoobril.
Mida noored teenindajad tegema peavad?
1. PÄEV – 25.10.
- Teooriatest. Test koosneb 20 küsimusest ja aega vastamiseks on 30 minutit.
- Salvrätikute voltimine. Võistlejad voldivad 5 minuti jooksul 5 paari erinevas stiilis pidulikke õhtusöögi salvrätikuid (kokku volditakse 10 tk). Salvräti suurus 50 X 50 cm.
- Täpsusvalamine. Võistlejad valavad veini veinipudelist võrdselt kuude klaasi (37 cl) aja peale.
- Veinipudeli etiketi lugemine. Võistleja saab kaks erinevat veinipudelit ja selgitab nende etikette kohtunikele. Kasutatakse Altia Eesti AS veine.
- Aperitiivsete alkoholivabade kokteilide valmistamine kahele kliendile. Põhikomponentideks on mineraalveed Evian ja Badoit, Cido mahlad, Giffard siirupid (vt.jungent.ee). Iga võistleja saab pimekorvi ja kohapeal olevatest vahenditest segatakse jook 15 minuti jooksul. Täpsemalt täiendatud juhendis, mis saadetakse registreeritud osalejatele peale 8.10.2012
2. PÄEV – 26.10.
- Abilaua linutamine maani ulatuva linaga ehk – table boxing: kõik küljed kinni, nurgad vormistatud, kinnitusvahendid ei ole lubatud. Näited: SIIT ja SIIT
- Laua katmine. Laud kaetakse kahele külalisele. Piduliku lõunasöögi menüü: pearoog – küpsetatud kala, lisand ning kaste. Abilaual kala fileeritakse ja portsjoneeritakse ning vormistatakse klientidele portsjonid; järelroog – valik kondiitritooteid; kohvikäik. Kohvi tuleb valmistada kahele kliendile presskannu meetodil ja seejärel serveerida ning tutvustada. Valikus on kolm erinevat kohvisorti. Kohvid paneb välja Gourmet Coffee.
- Klientide teenindamine. Võistleja serveerib kalaroa ning järelroa sobivate jookidega.
- Erinevate töövahendite tundmine. Laual on 20 erinevat töövahendit, keskendutakse peamiselt klaasidele.
Iga võistleja võib kaasa võtta oma koolis küpsetatud leiva, mida esitleda ja pakkuda klientidele ning soovi korral ka publikule. Ei kuulu hindamisele, kuid välja antakse eriauhind parimale leiva esitlejale.
Võistluse hindamiseks moodustab korraldustoimkond tippkelneritest ja erialaga seotud professionaalidest koosneva kohtunike kogu.
Võistluste võitja pärjatakse tiitliga „Noor teenindaja 2012“. Kolme paremat autasustatakse diplomite ja auhindadega. Toetajate poolt on eriauhinnad.
Allikas ja lisainfo: http://www.kelner.ee/ee/voistlused-2012/